Terug naar het overzicht

Groningen goed voorbeeld van gezondheid in gebiedsontwikkeling

Geplaatst op:
Thursday, April 28, 2022
Groningen als goed voorbeeld van gezondheid in gebiedsontwikkeling

Groningen is uitgeroepen tot ‘gezondste stad van het land’. Van alle grote steden is het leefklimaat in Groningen het gezondst, stelt onderzoeksbureau Arcadis. 

Een overtuigende koppositie na toetsing op vijf onderdelen: mobiliteit, buitenruimte, milieu, gebouwde omgeving en gemeenschap. 


Voor John Boon van Arcadis is de winst van Groningen geen verrassing. En voor Groningen zelf ook niet. Al in de ‘doelstellingennota binnenstad’ van 1972 werd de leefbaarheid van de stad voorop gesteld.

Het plan bevoordeelde fietsers en wandelaars, en weerde automobilisten uit het centrum. Nergens ter wereld wordt zo vaak de fiets gepakt als in Nederland, en Groningen is op dit gebied koploper.

In de nieuwste projecten zoals ‘The Nordic City’ van Atelier Groningen, wordt hoog ingezet op Duurzaamheid, Energietransitie en milieu. Hierin wordt ontwerpkracht slim gekoppeld aan beleid- en besluitvorming. 

In Groningen’s Reitdiepgebied is een actieve participatie van de bevolking. De commissie DUZA creëert draagvlak voor collectieve duurzaamheidsinitiatieven op wijkniveau.


Vastgoedplan helpt mee om Groningen’s ambities waar te maken. 

In samenwerking met eerdergenoemde Arcadis stelden we de bebouwingsstudie ‘Garunsdiep’ op, 

Dit is ons ontwerp voor een zelfvoorzienende wijk in het Reitdiepgebied, naadloos aansluitend op Groningen’s visie en methode.

We richten ons op Natuurinclusiviteit, duurzaam verwarmen, Gasloos wonen, ‘nul-op-de-meter’, circulaire, modulaire bouw en houtbouw

In de studie zetten we mens en natuur centraal, en gebruiken we de klimaatagenda van Provincie Groningen als onderlegger.

Meer informatie?

Bel 023 - 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.

Bericht sturen