Projectoverzicht

Woonwijk de Scheg

Dankzij onze werkwijze en onze visie hebben onze investeerders in de Scheg-Oost en de Scheg-Midden een mooi rendement behaald. Als de gemeente de omgevingsvergunning afgeeft start de bouw van deze duurzame koopwoningen. De voorbereidingen voor deel 2 van de Scheg-Midden zijn bijna afgerond.

Ons succes in Amstelveen

De Scheg is de laatste locatie waar Amstelveen nog een complete woonwijk kan bouwen. Het is een voorbeeldproject voor duurzaam ontwikkelen in de buurt van een luchthaven, tegen de geluidscontour aan. De Scheg bestaat uit drie deelgebieden, West, Midden en Oost. In de Scheg-Oost is de ontwikkeling gestart van 172 koopwoningen. Geïnteresseerden kunnen zich inmiddels inschrijven voor de woningen, de verkoop start begin volgend jaar.

Geslaagde grondbelegging

In de Scheg-Oost in Amstelveen hebben 642 beleggers rendement behaald op hun investering. In 2015 startte we de gebiedsontwikkeling van de Scheg-Oost. We wierven investeerders, zetten samenwerkingen op met gemeenten en grondeigenaren en coördineerde het totale proces om te zorgen dat er een definitief verkavelingsplan lag dat interessant genoeg is voor alle partijen; investeerders, de gemeente, bouwers, omwonenden en toekomstige bewoners. Iedereen wint.Investeerders worden tijdens de ontwikkeling gezamenlijk eigenaar van een project, doordat zij een onverdeeld aandeel in eigendom krijgen. We zijn in Nederland de enige partij met dit - bewezen succesvolle - concept.

De Scheg-Midden

Na de geslaagde projectontwikkeling van De Scheg-Oost zijn we nu bezig met de laatste fase van ons aandeel in dit project: De Scheg-Midden. Het eerste deel is uitbetaald. De levering van deel 2 is in voorbereiding.

Bekijk hier de actuele status van de Scheg-Midden deel 2.

De noodzaak om te ontwikkelen

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) bestaat een grote druk op de woningmarkt. Veel mensen willen in de regio wonen vanwege de grote werkgelegenheid en vele voorzieningen. Er is uitgerekend dat tot 2040 in de MRA ongeveer 300.000 woningen moeten worden bijgebouwd. De gemeente Amstelveen geeft aan dat in het plangebied de Scheg rond de 1000 woningen gerealiseerd zullen worden.

Een strategisch gelegen locatie

Amstelveen is gelegen in de provincie Noord-Holland en heeft een strategisch gunstige ligging binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De gemeente ligt niet alleen dicht bij drie grote werkgelegenheidscentra, Schiphol, Flora Holland en Amsterdam, maar is bovendien uitstekend bereikbaar en omringd door veel groen. Amstelveen is de belangrijkste bestemming voor Amsterdammers die de hoofdstad verlaten. De gemeente heeft verder zeer grote populaties expats, hoogopgeleide buitenlandse werknemers. De Scheg is de laatste locatie in de gemeente Amstelveen waar nog grootschalig gebouwd mag worden.

Een duidelijk overheidsbelang

De gemeente Amstelveen én het Rijk hebben een groot belang om het gebied te ontwikkelen. Het ministerie van VROM heeft aangegeven dat zij wil samenwerken met Amstelveen om dit plan een voorbeeldproject te laten worden voor het duurzaam realiseren van woningen op een plek dicht bij een aan- en uitvliegroute. Dit sluit uitstekend aan op de gemeentelijke ambitie van Amstelveen.

Meer informatie?

Bel 023 - 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.