Projectoverzicht

Almere Overgooi, fase 5

Villapark Overgooi in de Flevopolder is een gebied waar een exclusief en uniek woonmilieu gerealiseerd wordt, bestemd voor het topsegment van de woningmarkt, het ‘Wassenaar van Flevoland’. Villapark Overgooi is gelegen aan het Gooimeer en kenmerkt zich door een uitgestrekte en bosrijke omgeving.

Onze visie

Het Gooi is prachtig maar prijzig. Almere Overgooi biedt een prima alternatief, luxe woningen uit de topklasse, die een stuk beter betaalbaar zijn. De locatie is uniek, dicht bij water en bos. En er is veel ruimte voor zelfbouw. En de ligging is centraal.

De visie van de gemeente Almere

“Vrij wonen in de Randstad, midden in de natuur.” Dat is in een notendop wat de gemeente Almere voor ogen heeft voor Overgooi. De wijk wordt een hoogwaardig woongebied aan de rand van Almere. Op deze plek komen exclusief en luxe wonen op een steenworp afstand van ’t Gooi. Met het Cirkelbos aan de ene kant en het Gooimeer aan de andere kant ligt het gebied in een schitterend polderlandschap. In 2015 heeft de gemeente de wens uitgesproken deze oude agrarische grond te ontwikkelen tot hoogwaardig woonklimaat. Op deze grond komt een uniek boslandschap waar gewoond wordt. De huizen worden hier zoveel mogelijk gebouwd in harmonie met de natuur.

Een collectief als antwoord op versnipperde grond

Het grondgebied van Overgooi fase 5 is door grondhandelaren opgeknipt in veel kleine percelen. Overgooi fase 5 heeft meer dan 800 grondeigenaren. Vastgoedplan Nederland wil deze percelen onderbrengen in een collectief, zodat wij de ontwikkeling op ons kunnen nemen namens alle grondeigenaren in het gebied. Dit gebied is de laatste fase van Overgooi waar nog geen concreet plan voor is gemaakt. Als vertegenwoordiger en ontwikkelaar gaan wij werken aan een financieel haalbaar plan.
Vastgoedplan Nederland is inmiddels begonnen met de gebiedsonderzoeken om te kijken wat mogelijk is.

Klik hier voor meer informatie over het collectief.

Ontwikkeling aan beide kanten

Aan beide kanten van Overgooi fase 5 worden er inmiddels kavels verkocht. Door de gemeente Almere als ook door ontwikkelaar Timpaan. Er is veel belangstelling voor woningen in Overgooi. Wij zien daarom een serieuze kans om dit laatste grondgebied ook tot een succes te maken voor alle partijen.


Meer informatie?

Bel 023 - 808 0008

Onze projectmanagers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons ook een bericht sturen.